Find Fog

Royal Copenhagen

Vis næste produkt

0 / 0 produkter

Danmarks mest solgte porcelæn

Royal Copenhagen er Danmarks mest eftertragtede porcelæn. Mega Mussel og musselmalet service findes i hele verden og er blevet et verdenskendt brand, som både fås i USA, EU og Asien. Det er en af verdens ældste virksomheder, hvor produktionen af porcelæn startede for 240 år siden. Men de følger også med tiden. Deres design er moderne, og selv de gamle mønstre bliver solgt til stor glæde for køberne. Blandt deres store sortiment finder du bl.a. testel, serveringsfade, skåle, kander og meget mere. Hele produktionen er håndmalet og i fineste kvalitet. Hos Fog er vi vilde med kongeligt porcelæn, så vi har udvalgt det bedste fra deres kollektion til dig. Gå på opdagelse og bliv inspireret af det store udvalg her på siden.

En del af dansk kultur siden 1775

Navnet stammer fra deres royale tilknytning. Fabrikken blev nemlig stiftet af dronning Julianne Marie, der i 1774 fik produceret porcelæn til det danske kongehus. Allerede fra begyndelsen bestemte hun, at der bag på hvert enkelt stykke porcelæn skulle findes tre bølger, som symboliserer de tre danske have: Lillebælt, Storebælt og Øresund. Desuden er de markeret med en kongekrone, som står for den royale historie, der ligger bag brandet. Du kan derfor altid kende stellet ved at se efter de ikoniske stempler, der findes i bunden af alle produkterne. 

Alle danskere kender det musselmalede stel. Det er nærmest blevet en del af dansk kultur og noget, som alle danskere har et forhold til. Igennem flere århundreder har de produceret flere tusinde kopper, kander, skåle og tallerkener. Helt tilbage i 1800-tallet kunne man simpelthen ikke få nok af det musselmalede, hvor det blå musselmalede var at finde overalt i de danske hjem. Virksomheden har formået at opretholde deres store popularitet i flere hundrede år, hvor stellet har fået en plads i de fleste danske hjem. 

Det er blevet et samleobjekt, hvor de hele tiden udvider deres samling med nyt service. Det er helt tydeligt, at forbrugerne slet ikke kan få nok af dette brand, uanset hvilken alder de har. Brandet har nemlig ikke kun en målgruppe: De henvender sig både til de unge såvel som ældre. For selvom det er et brand af ældre dato, så ser de unge, hvordan stellet har et smukt strejf af historie i en moderne og stilren indretning. Om det er enkelte dele, eller du samler på hele stel, så er der med garanti en plads at finde til Royal Copenhagen.

Hvorfor vælge Royal Copenhagen-stel? 

Først og fremmest er det en nødvendighed at have service i ens hjem. Men det behøver ikke blot være de billigste og kedeligste hvide tallerkner, som du sætter i køkkenskabet. For du behøver hverken at gå på kompromis med høj kvalitet eller smukt design med Royal Copenhagen. Hos Fog elsker vi, hvordan det kongelige porcelæn sætter prikken over i’et på ethvert middagsbord. Med det stilrene udtryk kan det bruges til enhver lejlighed. I mere end 240 år har porcelænet været ensbetydende med en tidssvarende og kvalitetsbevidst livsstil. Kvaliteten og det gode håndværk skinner tydeligt igennem, når porcelænet står på middagsbordet. Det er derfor et stel, som du ikke sådan lige bliver træt af. Desuden har de opretholdt stor popularitet igennem århundreder, så det er design, der aldrig går af mode. Stellet kan derfor også bibeholde sin høje værdi gennem mange år. 

Hvad skyldes deres store succes?

I dag er det blevet et kendt brand i hele verden og i særdeleshed herhjemme. Den store succes skyldes hovedsageligt deres meget lange historie. Når et brand har en lang historie, så forbindes det også med høj kvalitet. Det er derfor med til at gøre mange forbrugere trygge, og netop deres knap så nye identitet er det, der har skabt deres mangeårige succes. På samme måde er det også et meget genkendeligt mønster, som går igen på deres produkter. Man ved med sikkerhed, at alle kender mønsteret, og derfor ved de også, hvilket brand du har stående i køkkenskabet. Anvendelsen af stellet har også taget en drejning, og nu bliver det ikke kun taget ud af skabet til fester, men danskerne har derimod taget det til sig, som noget der kan bruges til hverdag. Alt dette betyder, at efterspørgslen er steget betydeligt, og det ser kun ud til, at succesen vil fortsætte. 

Dæk bordet og skab uvurderlige minder

Med det populære porcelæn kan du skabe en personlig bordopdækning. Deres forskellige stel repræsenterer både noget moderne og noget klassisk. Ved at kombinere dine forskellige favoritter kan du få din unikke stil frem på middagsbordet. Porcelænet findes i flere forskellige former og mønstre, som kan sammensættes på enestående måder, og som sætter dit personlige præg på bordet. Skal du eksempelvis holde jul, fødselsdag eller nytårsaften, så kan du med garanti dække et smukt bord med Mega Mussel eller Hvid Riflet. Royal Copenhagen producerer også de populære kollektioner af kaffekrus, som er helt perfekte, når du blot trænger til en kaffepause i løbet af dagen. Porcelænet har mange forskellige anvendelsesmuligheder, og det kan bruges til enhver lejlighed. Stellet bringer folk sammen om middagsbordet og skaber fantastiske minder, der følger dig gennem hele livet. 

Håndværk og design er altafgørende 

Royal Copenhagen er anerkendt for deres gode håndværk, som man tydeligt fornemmer, når man tager et kig på det smukke porcelæn. Alle deres produkter bliver den dag i dagfremstillet med stor respekt for de eksisterende metoder. Det bliver malet i hånden af dygtige håndværkere med passion og respekt for den velkendte blå farve og de smukke mønstre. Det er en essentiel del af brandets mission at opretholde den høje standard i den håndværkstradition, som de har opnået stor anerkendelse for.

Sådan produceres porcelænet

Høj kvalitet er synonym for Royal Copenhagen. I dag foregår produktionen i Thailand, men det betyder ikke, at de danske standarder ikke opretholdes. Selvom produktionen foregår i Thailand, så lever deres produkter stadigvæk op til de strenge kvalitetskrav, som altid har været gældende for deres produkter. De bryster sig af at være en dansk virksomhed, hvor den danske kulturarv forbliver intakt. Derfor foregår deres idéudvikling, design og kvalitetskontrol stadigvæk inden for danske grænser. Produktionen i Thailand har derfor kun været en fordel for virksomheden, som har sikret, at virksomheden forbliver blomstrende i fremtiden. 

Inden du får en færdig tallerken eller skål hjem på bordet, så har den været igennem op til tredive menneskers kyndige hænder. Her har produktet været igennem modellering, formgivning, håndmaling, brænding, glasering og til sidst pakning. Porcelænet består af råmaterialer, kaldet kaolin eller ler, feldspat og kvarts. Dette brændes ved 950 grader, og glasuren brændes ved cirka 1.375 grader i anden brænding. Det er højbrændt og dekoreret med en underglasur, som skaber det klassiske udtryk, som vi kender så godt. Hvert produkt afspejler Royal Copenhagens produktionsmetoder, hvor alle produkter varierer fra hinanden, idet små fine uregelmæssigheder opstår. De håndlavede blomsterdekorationer varierer derfor også, alt efter hvilken person der har malet dem. De unikke detaljer, der opstår i produktionen, er med til at skabe det udtryk, som vi har set i over 200 år.

Historien bad de ikoniske mønstre

Royal Copenhagen er kendt for deres ikoniske mønstre. Det mest velkendte stel er det musselmalede, som er over 240 år gammelt. Mønsteret består af blå blomster, og inspirationen stammer fra østen og især fra Kina. Dette stel er det første, der blev produceret, og derfor er der markeret med et 1-tal under hvert stykke porcelæn. Der er mange skrøner om, hvor navnet på stellet stammer fra, men rent faktisk stammer det fra et yderst populært motiv i Kina, som gik under navnet, Krysantemum. Selvom det har udviklet sig over tid, så har det bibeholdt sine karakteristika, som er anerkendt over hele verden. 

Det andet ikoniske stel, der blev produceret, er Blå Blomst-mønsteret. Det bestod af en fin danskudseende blomsterbuket, som var malet i den karakteristiske blå farve. Sidenhen er dette stel blevet redesignet flere gange, og deres nyeste serie er en nyfortolkning af det oprindelige Blå Blomst-porcelæn. I dag fortælles brandets lange historie videre i alle serier, der udspringer fra den oprindelige historie omkring de to første stel, der kan dikteres helt tilbage til 1775 og 1779. 

Nyfortolket tilgang til klassisk design

Royal Copenhagen hviler ikke på laurbærrene, selvom deres design er elsket og har en plads i mange hjem. De har fortsat udviklet nye kollektioner, som har opnået stor succes blandt de moderne forbrugere. De er anerkendt for deres mod til at forny og innovere. Kombinationen af det klassiske og det moderne gør, at deres produkter i dag er mere populære, end de nogensinde har været. Deres inspiration og nye idéer stammer fra mange forskellige inspirationskilder. Ofte kommer inspirationen fra de oprindelige motiver, som er op til flere hundrede år gamle. 

De har nyfortolket og videreudviklet det klassiske musselmalede stel. Igennem flere århundreder er stellet og det genkendelige mønster blevet genfortolket og genanvendt på mange forskellige måder. Det har fået nye former og farver, og stellet har flere gange fået nyt liv, dog altid med stor respekt for de klassiske penselstrøg. I dag finder du mange forskellige serier, som blandt andet dækker over Blå Mega Riflet, Musselmalede eller Hvid Riflet og deres nyere kollektion, Blomst. Blomst har fået nyt liv ved at tage inspiration gennem den boheme- og botanik-trend, som kører på fuldt blus lige nu. På denne måde kombineres det klassiske udtryk med de moderne tendenser i samfundet. 

Sådan passer du på dit porcelæn

Men hvordan passer jeg så på mit nye service? Der er ikke noget værre end at komme til at ødelægge dit helt nye porcelæn. Men heldigvis har Royal Copenhagen indført en brudgaranti, som er en stor fordel, hvis der kommer skår. Du kan derfor uden problemer bytte dit gamle service til noget helt nyt. Det betyder også, at der er flere, der føler sig trygge ved at købe noget lidt dyrere porcelæn. 

Du kan desværre ikke undgå, at der vil forekomme almen slitage og små ridser på dit porcelæn, hvis du bruger det hver dag. Men alt stel med underglasur og højbrændt porcelæn kan rent faktisk tåle at komme i opvaskemaskinen. Dette omfatter blandt andet Musselmalet, Riflet og Blå blomst. Disse typer porcelæn er også ovnfaste, så det kan tåle at komme i en almindelig ovn. Så selvom brandet er kendt for alle deres fine detaljer, så kan porcelænet alligevel tåle alt det, som du udsætter dit service for i hverdagen. Det er derfor ikke kun smukt at se på, men også praktisk at anvende i dagligdagen. 

Find et varieret udvalg her

Er du på udkig efter Royal Copenhagen, så er du kommet til det helt rigtige sted. Hos Fog har vi samlet et stort udvalg af det bedste fra det populære brand til en knivskarp pris. Her finder du både et stort udvalg af det klassiske Musselmalede stel med fine blå detaljer. Desuden har vi også flere af deres andre designs blandt andet Hvid eller Sort Riflet, som har opnået stor popularitet blandt danskerne.