Kurv

Gori

    GORI 605 DÆKKENDE 5 L KRIDT
    9 varianter
    GoriGORI 605 DÆKKENDE 5 L KRIDT529.-

    pr. spand + evt. fragt

    Online

    I butik

    Vis næste produkt

    16 / 16 produkter

    Gori udendørsmaling

    Hos Johannes Fog kan du købe Gori kvalitetsmaling. GORI er danskernes foretrukne træbeskyttelse. GORI har fokus på det danske klima og de udfordringer, der følger med det danske vejr. Hvis du maler med GORI  får du et godt og holdbart træværk i mange år. Bagende sommer, byger og blæst, frost og fygende sne. Det danske vejr er aldrig det samme, men lige så omskiftelig det er, ligeså hårdt er klimaet ved dit udvendige træværk. Derfor er det vigtigt at forebygge og vedligeholde. Men med GORI klæder du træværket på efter forholdene og opnår et slutresultat, der forbliver flot år ud og år ind.

    Gode råd om vedligeholdelse

    Den bedste forudsætning for et smukt og sundt træværk er at gennemgå det en gang om året og udbedre skader med det samme.

    • Vandfælder
     Revner og sprækker skal udfyldes med kit/acrylfugemasse for at undgå vandindtrængning.

    • Vejrforhold
     Syd- og vestvendt træværk er mere udsat for sol, regn og vind end andet træværk. Derfor skal det efterses og måske også træbeskyttes oftere end andet træværk.

    • Tagrender og nedløbsrør
     Er tagrenden fyldt med snavs og blade, kan regnvandet løbe en ovenud, ned ad facaden og ind i træværket. Rens derfor tagrender og nedløbsrør jævnligt.

    • Råddent træ
     Tjek for råd ved at stikke en skruetrækker eller en håndspartel ind i træet. Hvis træet er blødt og smuldrer, er det råddent og skal derfor udskiftes.

    • Korrekt konstruktion
     Det er vigtigt, at trækonstruktionen er korrekt. Regnvand skal ledes væk fra træet. Hvis det er muligt, bør konstruktionen afsluttes i en skrå flade eller med mindst 15% fald. Det kan være en løsning at etablere drypnæser eller zinkhætter.

    • Skimmel og belægninger
     Skimmel og belægninger forekommer på næsten alt udendørs træværk. Hvis du påfører GORI Fjern Belægninger som forebyggende middel eller Fjern Belægninger Extra og holder træet rent med GORI Trævask, vil dit træværk blive langt mindre angrebet af skimmel og belægninger.

    Gode råd til farvevalg

    Det kan være flot at lege med kontraster eller forskellige toner af den samme farve. Ønsker du flere farver, så lad den mest afdæmpede farve dække de største arealer. Lyset udenfor får farver til at fremstå kraftigere og renere. Vælg derfor en nuance, som er lidt mere grålig end den, du umiddelbart har besluttet dig for.

    Transparent eller dækkende

    Træets struktur og åretegning træder tydeligt frem ved brug af transparent træbeskyttelse. Dækkende træbeskyttelse giver en ensartet malet overflade, hvor strukturen stadig kan ses.

    Generelt har dækkede nuancer en længere holdbarhed end transparente. Det skyldes, at dækkende nuancer har et højere pigmentindhold og dermed beskytter træværket bedre mod solens stråler og andre vejrforhold.

    På samme måde vil mørke og mere pigmenterede transparente nuancer holde længere end helt lyse transparente nuancer.

    GORI fraråder at afslutte med farveløse træbeskyttelser, da det er mængden af pigmenter, der beskytter mod solens stråler.
    Farvetester

    Hvis du vil være sikker på det rigtige farvevalg, er det bedst at teste farven i de omgivelser, hvor den skal anvendes. Køb en GORI Farvetest og mal den på en plade, som kan flyttes rundt, så du kan vurdere farven i forskellige lys- og skyggeforhold.

    3 gode råd til træbeskyttelse af træfacaden

    Træbeskyttelse af facader, udhæng garager m.m. er større projekter, og derfor skal behandlingen gerne holde længst muligt.

    Råd nr. 1: Klargøring

    Grundlæggende skal træet være sundt, dvs. at bunden skal være ren, tør og fast. Belægninger og skimmel fjernes med GORI Fjern Belægninger eller GORI Fjern Belægninger Extra. Smuds og snavs fjernes med GORI Trævask. Hvis der er afskalninger og løst materiale/nedbrudte træfibre skal man afrense og slibe til ren, fast og bæredygtig bund.

    Råd nr. 2: Grunding

    Når træet er rent, tørt og fast, skal bart træ grundes med GORI 11 eller GORI 22 mod råd og svamp. Grunderen trænger ind i træet og giver en effektiv beskyttelse mod råd og svamp samtidig med, at den giver en god vedhæftning for den efterfølgende behandling. Derudover reduceres træets tendens til at revne.

    Råd nr. 3: Slutbehandling

    Før slutbehandlingen kan det være en fordel at udfylde huller og revner med acryl kit/fugemasse. Maksimalt 14 dage efter at træet er grundet, skal det behandles med 2 lag GORI 100 Advance, GORI 99 Extreme eller GORI 88. Endetræ er meget sugende og skal derfor mættes med flere lag træbeskyttelse

    Hurtige råd fra Gori

    Råd nr. 1: Husk at træfugtigheden ikke må overstige 18%, når du træbeskytter (Vinduer og døre max 15 %)
    Råd nr. 2: Husk at underlaget skal være rent, tørt og fast når du træbeskytter
    Råd nr. 3: Undgå at træbeskytte i direkte sollys
    Råd nr. 4: Påfør træbeskyttelsen jævnt, fyldigt og i træets længderetning
    Råd nr. 5: Under påføring og tørring skal temperaturen være over 5°C og den relative luftfugtighed under 80%
    Råd nr. 6: Jævnlig rengøring af behandlede overflader er en forudsætning for optimal holdbarhed