Find Fog

Gori

     GORI 612 DÆKKENDE 5 L KRIDT
     8 varianter
     GoriGORI 612 DÆKKENDE 5 L KRIDT799.-

     pr. spand + evt. fragt

     Online

     I butik

     Vis næste 11 produkter

     30 / 41 produkter

     Udendørs kvalitetsmaling

     Hos Fog kan du købe GORI kvalitetsmaling. GORI er danskernes foretrukne træbeskyttelse. De har fokus på det danske klima og de udfordringer, der følger med det danske vejr. Hvis du maler med GORI  får du et godt og holdbart træværk i mange år. Det danske vejr er aldrig det samme, men lige så omskifteligt, det er, ligeså hårdt er klimaet ved dit udvendige træværk. Derfor er det vigtigt at forebygge og vedligeholde. Med GORI klæder du træværket på efter forholdene og opnår et slutresultat, der forbliver flot år efter år.

     Gode råd om vedligeholdelse af træværk

     Den bedste forudsætning for et smukt og sundt træværk er at gennemgå det en gang om året og udbedre skader med det samme.

     • Vandfælder
      Revner og sprækker skal udfyldes med kit/acrylfugemasse for at undgå vandindtrængning.

     • Vejrforhold
      Syd- og vestvendt træværk er mere udsat for sol, regn og vind end andet træværk. Derfor skal det efterses og muligvis også træbeskyttes oftere end andet træværk.

     • Tagrender og nedløbsrør
      Er tagrenden fyldt med snavs og blade, kan regnvandet løbe udover, ned ad facaden og ind i træværket. Rens derfor tagrender og nedløbsrør jævnligt.

     • Råddent træ
      Tjek for råd ved at stikke en skruetrækker eller en håndspartel ind i træet. Hvis træet er blødt og smuldrer, er det råddent og skal derfor udskiftes.

     • Korrekt konstruktion
      Det er vigtigt, at trækonstruktionen er korrekt. Regnvand skal ledes væk fra træet. Hvis muligt, bør konstruktionen afsluttes i en skrå flade eller med mindst 15 % fald. Det kan være en løsning at etablere drypnæser eller zinkhætter.

     • Skimmel og belægninger
      Skimmel og belægninger forekommer på næsten alt udendørs træværk. Hvis du påfører GORI Fjern Belægninger som forebyggende middel eller Fjern Belægninger Extra og holder træet rent med GORI Trævask, vil dit træværk blive langt mindre angrebet af skimmel og belægninger.

     Gode råd til farvevalg

     Det kan være flot at lege med kontraster eller forskellige toner af den samme farve. Ønsker du flere farver, så lad den mest afdæmpede farve dække de største arealer. Lyset udenfor får farver til at fremstå kraftigere og renere. Vælg derfor en nuance, som er lidt mere grålig end den, du umiddelbart har besluttet dig for.

     Transparent eller dækkende

     Træets struktur og åretegning træder tydeligt frem ved brug af transparent træbeskyttelse. Dækkende træbeskyttelse giver en ensartet malet overflade, hvor strukturen stadig kan ses.

     Generelt har dækkede nuancer en længere holdbarhed end transparente. Det skyldes, at dækkende nuancer har et højere pigmentindhold og dermed beskytter træværket bedre mod solens stråler og andre vejrforhold.

     På samme måde vil mørke og mere pigmenterede transparente nuancer holde længere end helt lyse transparente nuancer.

     GORI fraråder at afslutte med farveløse træbeskyttelser, da det er mængden af pigmenter, der beskytter mod solens stråler.


     Farvetester

     Hvis du vil være sikker på det rigtige farvevalg, er det bedst at teste farven i de omgivelser, hvor den skal anvendes. Køb en GORI Farvetest og mal den på en plade, som kan flyttes rundt, så du kan vurdere farven i forskellige lys- og skyggeforhold.

     3 gode råd til træbeskyttelse af træfacaden

     Træbeskyttelse af facader, udhæng garager m.m. er større projekter, og derfor skal behandlingen gerne holde længst muligt.

     Råd nr. 1: Klargøring

     Grundlæggende skal træet være sundt, dvs. at bunden skal være ren, tør og fast. Belægninger og skimmel fjernes med GORI Fjern Belægninger eller GORI Fjern Belægninger Extra. Smuds og snavs fjernes med GORI Trævask. Hvis der er afskalninger og løst materiale/nedbrudte træfibre, skal man afrense og slibe til ren, fast og bæredygtig bund.

     Råd nr. 2: Grunding

     Når træet er rent, tørt og fast, skal bart træ grundes med GORI 11 eller GORI 22 mod råd og svamp. Grunderen trænger ind i træet og giver en effektiv beskyttelse mod råd og svamp samtidig med, at den giver en god vedhæftning for den efterfølgende behandling. Derudover reduceres træets tendens til at revne.

     Råd nr. 3: Slutbehandling

     Før slutbehandlingen kan det være en fordel at udfylde huller og revner med acryl kit/fugemasse. Maksimalt 14 dage efter at træet er grundet, skal det behandles med 2 lag GORI 100 Advance, GORI 99 Extreme eller GORI 88. Endetræ er meget sugende og skal derfor mættes med flere lag træbeskyttelse

     Hurtige råd fra GORI

     Råd nr. 1: Husk, at træfugtigheden ikke må overstige 18 %, når du træbeskytter (Vinduer og døre max 15 %).

     Råd nr. 2: Husk, at underlaget skal være rent, tørt og fast, når du træbeskytter.

     Råd nr. 3: Undgå at træbeskytte i direkte sollys.

     Råd nr. 4: Påfør træbeskyttelsen jævnt, fyldigt og i træets længderetning.

     Råd nr. 5: Under påføring og tørring skal temperaturen være over 5°C og den relative luftfugtighed under 80 %.

     Råd nr. 6: Jævnlig rengøring af behandlede overflader er en forudsætning for optimal holdbarhed.