Find Fog

Le Klint

       LE KLINT SKÆRMSTATIV 406A
       Le KlintLE KLINT SKÆRMSTATIV 406A 399.-

       pr. stk. + evt. fragt

       Online

       I butik

       Vis næste 30 produkter

       30 / 246 produkter

       Historien bag den plisserede lampeskærm

       I begyndelsen af 1900-tallet blev den første plisserede lampeskærm udført af arkitekt og civilingeniør P.V. Jensen-Klint. Han havde tegnet en petroleumslampe, som han også tegnede og foldede den første skærm til. Familie og venner forfinede skærmen, og Tage Klint gjorde foretagendet til en egentlig forretning. Han tilføjede også de oprindelige Klint-skærme en afgørende detalje – nemlig den unikke gribekrave.

       ”Frugtlygten” og ”Kiplampen” var en del af sortimentet, da firmaet startede op og er den dag i dag stadig blandt virksomhedens mest solgte. Modellerne Cache, Swirl og Carronade er også blandt de mest populære produkter hos dette designmærke. I dag bliver produkter fra dette designerbrand udviklet i samarbejde med arkitekter og designere og bliver løbende justeret i takt med den moderne teknologi.

       LE KLINT er i dag en moderne produktionsvirksomhed, der stadig håndhæver det traditionelle håndværk ved at folde skærme i hånden i stedet for at bruge maskiner.

       Håndværket

       De kendte LE KLINT-foldepiger er noget helt særligt. Det er den eneste virksomhed, der har bevaret traditionen med at folde skærme i hånden. De særlige krydsplisserede skærme kan ikke produceres af maskiner, men kun af menneskehænder. Det tager ca. 1 år at lære teknikken bag de flotte skærme, som er i brandets sortiment. Det gør også, at det er en arbejdsplads, hvor medarbejderne er ansat i adskillige år.

       Foldepigerne lærer både at folde skærmen til den klassiske Model 1, som viser de retvinklede plisseer, samt skærme til Sinus Line, som viser de bølgede folder.

       Plisseerne foldes efter prægede mønstre i plastmaterialet. Linjerne er ikke skåret i materialet, men præget som linjer, foldepigerne kan folde efter. Prægemaskinen, som er udviklet hos virksomheden selv, består af en messingvalse, der præger mønstrene ned i en rulle materiale. Der findes derfor en valse for hver model.
       Foldepigernes store fingerfærdigheder har igennem årene omsat designernes modeloplæg, og de tages med på råd, når nye ideer skal omsættes til egentlig produktion.

       Et helt specielt DNA

       LE KLINT er et traditionelt brand, der følger med den teknologiske udvikling, samtidig med at de ikke går på kompromis med at fastholde deres traditionelle og gode håndværk. Brandet emmer af kvalitet og eksklusivitet og er derfor også meget mere end bare belysning. Hos os finder du et stort udvalg af både bordlamper, gulvlamper, pendler/loftlamper og væglamper. Vi har her på siden de mest populære produkter, som eksempelvis Snowdrop-gulvlampen.

       En idé, der blev ført videre af familien Klint i fællesskab

       Historien om denne familievirksomhed går helt tilbage til starten af 1900-tallet, hvor den første plisserede lampeskærm blev foldet, så den kunne passe til en petroleumslampe designet af arkitekt og ingeniør P.V. Jensen-Klint, som ligeledes var manden bag skærmen. Herefter forsøgte familien fortsat at forbedre skærmen, og i mange år gav de denne som gave til folk omkring dem. I 1943 besluttede Tage Klint at gøre familiens foretagende til en rigtig virksomhed og tilføjede derudover den klassiske og unikke gribekrave til designet. Kaare Klint var både en respekteret arkitekt, samtidig med at han var en dygtig håndværker. Dette drog familien stor nytte af, da han skabte både ”Kiplampen” og ”Frugtlygten”, som den dag i dag stadig er nogle af virksomhedens mest solgte lamper.

       Brandets historie er en ren design- og teknologihistorie

       I dag er LE KLINT kendt rundt omkring i hele verden som en virksomhed, der har et unikt håndværk, og som igennem årene har modtaget adskillige priser. Lamperne er løbende blevet udviklet i samarbejde med adskillige designere og arkitekter og er ligeledes blevet justeret i takt med udviklingen i teknologien. Historien om dette designermærke er ikke bare endnu en virksomhedshistorie, men derimod en historie om en unik og målbevidst virksomhed. Man kan se deres historie som en design- og teknologihistorie gennem mere end hundrede år. Hele denne udvikling har gjort, at virksomheden i dag er en moderne produktionsvirksomhed, som dog holder fast i den meget stærke tradition for håndværk, som er indlejret i hele virksomheden.

       Foldepigerne i Odense er det hemmelige våben

       Der er fuldt fokus på håndværksmæssig dygtighed, og de såkaldte foldepiger er virksomhedens hemmelige våben. Uden dem ville det ikke være muligt at føre arven – de papir- og plastikfoldede skærme – videre. Hos LE KLINT i Odense har de trainees, der bliver lært op i, hvordan man helt præcist plisserer og folder de forskellige skærme, og der bliver gjort meget ud af at sørge for, at de er lært korrekt op. Det tager cirka et år at mestre den generelle teknik og yderligere to til tre år at mestre alle modeller i hele sortimentet. Deres oplæring og efterfølgende evner er altafgørende for fremstillingen af virksomhedens håndlavede skærme, der skal kunne leve op til den høje kvalitet. Alt dette er årsagen til, at foldepiger er noget helt unikt, og mange af dem har også været i virksomheden i mange år.

       Et unikt håndværk, som ingen maskine kan gøre efter

       Mange ingeniører har forsøgt at udvikle maskiner, der kan gøre det samme, som foldepigerne kan, men endnu uden held. Det tyder på, at skærmene kun kan fremstilles ved håndkraft og smukt håndværk. Foldepigerne folder skærmene efter et præget mønster i plastmaterialet. Det er altså ikke skåret i materialet, men derimod fremstår det som streger, de kan folde efter. Maskinen til dette arbejde er kaldet en prægemaskine og er udviklet hos LE KLINT. Efter materialet er blevet præget, bliver det skåret i stykker, så det passer til det givne produkt, og herefter kan pigerne gå i gang med at folde. Når skærmene er foldet, bliver disse syet med søm på vrangen og vendes herefter, så sømmen ikke er synlig. Igennem årene har foldepigerne været med til at omsætte nogle af designernes modeloplæg, og ofte bliver de ligeledes spurgt til råds, når ideer skal omsættes til faktisk produktion, da de har stor viden inden for, hvad der kan lade sig gøre og hvordan.

       Udnævnt til Kongelig Hofleverandør i 2003

       LE KLINT har igennem årene været leverandør til det kongelige hof. Det drejer sig blandt andet om produkter til Dannebrog, den kongelige salonvogn samt modtagegemakkerne i Københavns Lufthavn, hvor det udelukkende er LE KLINT-produkter, der er installeret. I 1980 besøgte Dronning Margrethe virksomheden i Odense, og Jan Klint afbrød dengang en forretningsrejse for at være vidne til det fornemme besøg. I 2003 kunne virksomheden fejre 60 års jubilæum, og de blev i samme år den 15. april udnævnt til Kongelig Hofleverandør.

       PL 1-17 og Swirl – elegante, tidløse klassikere

       Hos LE KLINT finder du en masse klassikere inden for belysning. De er klassiske, elegante og simple i deres design, og det gør dem fuldstændig tidløse. Disse designs vil altid være aktuelle, relevante og moderne.

       PL 1-17 er på mange måder en milepæl i dette brands store plisserede lampeskærmsunivers. I denne model er der blevet brugt de samme foldeteknikker – i hånden vel at mærke – som der blev brugt i 1901, og det er i høj grad en model, der har været en uundværlig del af brandets udvalg i designervarer, lige siden firmaet blev grundlagt i 1943. Hvorfor hedder modellen 1-17? Det gør den, fordi det betegner modellens nummer og sidelængde. Sidelængden bliver målt fra underkant af kraven. Så ved denne model skal det forstås sådan, at den er model nummer 1, mens sidelængden er 17 cm – PL 1-17. Du kan få skærmen i ren plast og i papir, og du kan kun bruge skærmen med specialstativer fra samme virksomhed. Produktet kan du få i forskellige størrelser, og alt afhængigt af størrelsen kan du bruge den til bord, gulv, væg eller som pendel eller til loftet. På den måde kan du få dette smukke design til at passe ind mange forskellige steder i dit hjem.

       Derudover finder du for eksempel Swirl-lampen. Den er helt unik og enestående, men alligevel er den ikke til at tage fejl af – den har nogle helt klare referencer til det traditionelle håndværk og design fra dette virksomheden. Men Swirl og alle de andre lamper er ikke kun behagelige at kigge på. De giver også et behageligt lys. Swirl fordeler lyset ud i rummet på en behagelig måde på grund af de svungne lameller. Den danske designer Øivind Slaatto står bag Swirl, og gennemgående for hans design er de subtile referencer til naturen, for eksempel i form af de organiske former i Swirl. Du kan få lampen i forskellige størrelser, så du kan hænge den i mange forskellige rum – både i entréen, ude på gangene eller lige over spisebordet.

       Vi kaster lys over dit hjem

       Hos Fog har vi lange og stolte traditioner for kun at levere produkter til dig af den ypperste kvalitet. Vi går aldrig på kompromis med kvalitet, design og funktionalitet, og vi har et godt øje til alt slags design fra både ind- og udland. Vi udvælger alle de produkter, vi fører, med omhu og omtanke – kun det bedste af det bedste bliver håndplukket til vores designhus og designkatalog. Og her er LE KLINT bestemt ingen undtagelse. Det er et solidt dansk brand med lange og stolte traditioner for godt håndværk. Vi ved, at lamper fra dette brand kommer til at tage sig godt ud i alle slags hjem, receptioner, institutioner m.m. De løfter det visuelle udtryk i ethvert lokale, og de giver en stemning af eksklusivitet, tradition, kvalitet, integritet og professionalisme.

       Vi får løbende nye produkter inden for lamper og belysning, og der vil altid være noget for enhver smag og enhver stil – altid med fokus på design og kvalitet.

       Køb designerlamper fra LE KLINT online hos johannesfog.dk

       Leder du efter en flot lampe til dit nye køkken? Eller måske en gulvlampe til stuen? Eller mangler du måske nogle smarte, eksklusive designerlamper til receptionen eller kantinen i din virksomhed? Så er LE KLINT det helt rigtige valg for dig. Her finder du lamper til enhver smag og til ethvert behov. Og fælles for alle produkterne er, at de løfter det visuelle udtryk i den sammenhæng, de indgår i. De giver et rum en elegant og eksklusiv stemning, fordi designet er så rent og skarpt, som det er.