Find Fog

Georg Jensen

  GEORG JENSEN HK HURRICANE 230MM RUSTFRI STÅL OG GLAS
  Georg JensenGEORG JENSEN HK HURRICANE 230MM RUSTFRI STÅL OG GLAS1,198.-

  pr. stk. + evt. fragt

  Online

  I butik

  Vis næste produkt

  1 / 1 produkter

  Bliv inspireret af det store udvalg

  Georg Jensen står for unik håndværksmæssig kvalitet og tidløst æstetisk design. Deres sortiment spænder vidt fra ure til smykker og produkter til hjemmet. Designet er funktionelt og smukt. Stilen var fra start af flydende former med udsøgte skulpturelle udsmykninger, stiliserede blomster og frodige drueklaser, der reflekterede Georg Jensens sanselige glæde ved naturen. Det kan stadig ses i producentens produkter i dag. De udnytter mesterens egne ideer og principper og omsætter dem til design med relevans for nutidens hjem. Designet reflekterer danske værdier – det enkle i livet, det nordiske lys, det rene vand og den friske luft.

  Vi har følgende varetyper: bestiksæt, bordlamper og meget mere. Find bl.a. de ikoniske kaffekander, minimalistiske vægure eller de smukke lysestager.

  Historien om Georg Jensen

  Hele historien starter med en mand ved navn Georg Arthur Jensen, som tilbage i 1904 åbner sin egen sølvsmedje i små ydmyge lokaler i Bredgade i København. Grundlæggeren havde ikke alene et stort kreativt talent for at kreere smukt design, han havde også kommercielle evner, når det kom sig til at udbrede et brand. Det lille firma vandt fra starten stor popularitet hos både datidens privatforbrugere men også hos det offentlige i form af en række museer. En anden kritisk succesfaktor på daværende tidspunkt var Georgs evne til at identificere talentfulde designere med stort potentiale. De første år bød på vækst, og med det kom der er et naturligt behov for større lokaler og flere mennesker til at bære virksomheden hen imod deres vision om at blive et anderkendt og unikt designikon.
  Allerede i 1914 eksporterer sølvsmedjen til to udenlandske markeder, som er hhv. Tyskland og Sverige. I 1936 dør stifteren som 69-årig, hvilket sammen med besættelsen satte en midlertidig stopklods for den forretningsmæssige udvikling. Efter besættelsen kommer der atter gang i efterspørgslen, hvilket betyder, sølvsmedjen må bygge en ny fabrik, hvis beliggenhed kommer til at være i Gladsaxe. Udviklingen frem mod i dag byggede fortsat på en blanding af sølvsmedjen egne designs samt samarbejder med andre eksterne designere.

  Manden bag successen

  Georg Arthur Jensen (31. august 1866 i Raadvad-2. oktober 1935 i Hellerup) er manden, som bar på virksomhedsnavnet, som skulle vise sig at blive et af de største danske designbrands. I en tidlig alder begynder frontfiguren at interessere sig for den kunstneriske verden, og allerede som 14-årig får den unge ambitiøse dreng et arbejde ved en sølvsmedje. Hans drømme pegede dog mod en af kunstens andre afarter nemlig billedhugger. Denne drøm forfølger Georg Arthur Jensen ved at tage en uddannelse som billedhugger, som han færdiggør i 1892 på det kongelige danske kunstakademi. De efterfølgende år opnår han stor succes med skulpturer, som han udstiller på store udstillinger blandt andet i Paris. Det var dog først i 1904, at han får øjnene op for, hvad der skulle vise sig at blive hans livsværk. I begyndelsen af 20’erne oplever designeren stor succes og vinder en perlerække af priser i udlandet. Den store udenlandske succes fører til, at designeren åbner en Georg Jensen butik i New York. De efterfølgende år flyttede designeren tilbage til København, hvor han fratrådte sin stilling som administrerende direktør. Frem mod hans død virkede han i stedet som kunstnerisk leder.

  Georg Jensen i dag

  I dag er den lille sølvsmedje på Bredgade blevet til en stor global virksomhed, som afsætter produkter i Europa, Asien, Australien og USA for milliarder af kroner. Grundstenen er stadig den samme, og der værnes om værdierne med respekt for historien. Selv siger den nytiltrådte administrerende direktør Francesco Pesci, at han med sin 20 års erfaring i luksusbranchen vil bidrage til at accelerere den globale vækst vigtigst af alt med afsæt i den skandinaviske arv. I dag er det det globale aspekt, som fylder meget i virksomhedens agenda. Georg Jensen ønsker med tiden at blive et verdenskendt brand.

  De nye kollektioner er i høj grad med til at definere og svare på, hvem Georg Jensen er i dag, og hvor de bevæger sig henad. The Manhatten Collection er en barkollektion med 17 dele, som er inspireret af New York og nutidens glamourøse cocktailkultur. Designet omfavner gammel historie og gør stilen mere tidssvarende og moderne. Denne kollektion er fremstillet i blankt poleret stål og er uundgåelig, når der tales om nutidens designs.

  Social ansvarlighed fremfor alt

  Virksomheden blev tilbage i 2009 en del af FN’s Global Compact, som er en global sammenslutning af virksomheder, som ønsker at tage det samfundsansvar, som følger med at drive virksomhed, alvorligt. Sammenslutningen tager udgangspunkt i 10 principper, som medlemmerne skal efterleve og udvikle sig indenfor. Principperne skal være en integreret del af virksomhedernes daglige agenda for på den måde at have en høj vægtning i medlemmernes måde at føre forretning. Principperne sikrer blandt andet, at menneskerettigheder overholdes og på ingen måde underkendes, samt at der ikke forekommer nogen former for diskrimination på arbejdspladsen. Et andet og meget vigtigt perspektiv i principperne er, at virksomhederne skal agere skånsomt overfor miljøet og er promoverende omkring konkrete miljømæssige tiltag. At være en del af dette fællesskab handler ikke blot om, hvordan virksomhederne selv kan tage et større socialt ansvar i deres aktiviteter, men også om, hvorledes virksomhederne kan skabe et incitament hos leverandører og andre interessenter således, at de erhvervsdrivende interessenter også sætter det sociale ansvar højt på den daglige agenda.