Find Fog

WoodLab on Wheels

Et samarbejde mellem U/NORD og Johannes Fogs Fond, der skal få flere unge til at gå håndværkervejen

WoodLab on Wheels

Karavanen rykker ud

WoodLab on Wheels er et mobilt snedkerværksted, som ruller ud til folkeskoler i Nordsjælland. Det består af en karavane på 5 biler med trailere, der lader eleverne prøve kræfter med tømrer- og snedkerfaget.
Eleverne laver et rollespil, hvor de arbejder som rigtige håndværkere og fremstiller deres eget bord- og bænkesæt, som får lov at stå ude i skolegården.

Eleverne bliver inddelt i arbejdssjak og arbejder med prissætning, opmåling, udregning af vinkler, materialebestilling og praktisk træarbejde. Til sidst står eleverne med et færdigt produkt.

Mangler 70.000 faglærte

WoodLab on Wheels sker i et samarbejde mellem U/NORD og Johannes Fogs Fond. Projektets formål er at få flere unge til at gå håndværkervejen, og det sker ikke for tidligt: Tal fra Danske Regioner viser, at vi kommer til at mangle 70.000 faglærte i 2025. Den nationale målsætning er derfor, at få 30 % af en ungdomsårgang til at vælge erhvervsskolevejen inden for de næste fem år.
Det er også grunden til, at Johannes Fogs Fond støtter projektet økonomisk.

Lad os vende trenden

En af årsagerne til håndværkermanglen er ifølge nogle iagttagere en kombination af social arv og akademiseringen af uddannelsessystemet. Hvorvidt karavanen kan vende trenden er for tidligt at sige, men målgruppen, eleverne, har taget godt imod initiativet.

Se undervisningsmaterialer og få mere information