Find Fog

Panthella Mini lamper fra Louis Poulsen

     PANTHELLA LED MINI BORDLAMPE OPAL 2700 KELVIN
     FJERNLAGER
     Louis PoulsenPANTHELLA LED MINI BORDLAMPE OPAL 2700 KELVIN2,560.60

     pr. stk. + evt. fragt

     Online

     I butik

     Vis næste produkt

     9 / 9 produkter

     Louis Poulsen Panthella Mini

     Louis Poulsen har sendt den ikoniske Panthella lampe på gaden i en miniudgave med en diameter på 250 mm – mod de eksisterende 400 mm i diameter. Panthella MINI har lakerede metalskærme og fås i otte opsigtsvækkende farver fra Verner Pantons eget farveunivers; gul, orange, lilla, rød, pink, blå og to grønne nuancer. Desuden i hvid, sort og opal akryl. Panthella i miniudgave har tre lysniveauer og den seneste LED-teknologi. Den kommer på markedet fra september 2016.

     Farverne stammer fra Verner Pantons sidste projekt lige inden sin død i 1998, ’Lyset og Farven,’ på Trapholt i Kolding – en totalinstallation med otte rum i forskellige farver, hvor møbler, lamper og tekstiler skabt af Verner Panton gennem 50 år gennem var indrammet i en helhed af farver og lys. Farver og fantasi var to væsentlige elementer i Verner Pantons univers, og Louis Poulsen har udvalgt Panthella MINIs nye farver blandt de farver, som Verner Panton selv valgte til det enestående univers, der udgjorde ’Lyset og Farven.’

     Panton-feberen fortsætter

     ”Verner Panton udviklede oprindeligt Panthella lampen i samarbejde med Louis Poulsen i 1971. Verner Panton ønskede oprindeligt, at Panthella’en skulle lanceres med metalskærm. Panthella MINI er med andre ord en verdenspremiere, baseret på Verner Pantons oprindelige tegninger,” fortæller Rasmus Markholt, designchef hos Louis Poulsen.

     Mens de fleste andre danske arkitekter og designere i 1950’erne og 1960’erne arbejdede i træ og andre naturlige materialer, gjorde Verner Pantons forkærlighed for nye materialer ham til specialist i stål, plastik, plexiglas og glasfiber. Hans design indenfor syntetiske materialer var banebrydende, og han var pioner inden for design med cirkler og runde former inden det for alvor kom på mode under betegnelsen organisk design. Og det er ifølge Rasmus Markholt medvirkende til, at Verner Pantons lamper, ikke mindst den halvkugleformede Panthella lampe med trompetformen, i dag har opnået status som designikoner med kant.

     ”Siden retro-bølgen i 90’erne er blusset op igen, er begejstringen over Verner Pantons lamper vokset støt. Hans produkter er i høj kurs hos verdens auktionshuse, og vi har oplevet stor efterspørgsel efter en Panthella lampe i mindre størrelse, som kan stå i vindueskarmen, i reolen, på bordet eller andre mindre flader,” siger Rasmus Markholt.