Find Fog

Panthella lamper fra Louis Poulsen

Vis næste produkt

19 / 19 produkter

Panthella – Et klassisk designikon inden for belysning

Panthella lampen er designet af den berømte designer Verner Panton i samarbejde med Louis Poulsen i 1971. Ambitionen bag denne populære lampe var at skabe en lampe, hvor både skærm og fod kunne reflektere lys ud i rummet. I dag, over 40 år efter den blev skabt, er det stadig en usandsynlig populær lampe og er blevet et klassisk designikon inden for belysning. Det er, sammen med Flower Pot og VP Globe, Verner Pantons mest kendte lampe. Panthella lampen blev oprindeligt produceret i et hav af forskellige farver, men i dag produceres den kun i hvid, i en bord- og standerlampe model, hos Louis Poulsen. I 2016 kom der dog en miniudgave i forbindelse med, at Verner Panton i det år kunne have fejret sin 90 års fødselsdag.

Verner Panton – En mand der ville gøre menneskers tilværelse mere farverig

Verner Panton blev født tilbage i 1926 og var meget kendt for sin farverige personlighed. Han havde en helt speciel sans for farver, former, rummelighed og ikke mindst lysets funktion, som alle var med til at gøre ham unik. Han havde et mål om, at få folk til at komme udenfor deres komfortzone og afprøve forskellige farver og former i deres indretning. Han mente, at de fleste mennesker bruger deres liv på at leve kedelige og farveforladte tilværelser, hvor de går og er bange for farver, hvilket han ville forsøge at gøre op med. Han opfordrede folk til, at bruge deres fantasi og ikke være så forskrækket overfor farver og dermed provokere dem lidt, for på den måde at gøre det muligt for mennesker, at gøre deres omgivelser mere spændende.

Lampen der aldrig går af mode og som giver et unikt lys

Panthella lampen fås i dag som gulvlampe og bordlampe i farven hvid samt i en miniudgave i flere forskellige farver. Panthella gulvlampen er den dag i dag stadig Verner Pantons mest solgte lampe. Det er en meget unik lampe i sin form samt i de mange farver, den oprindeligt blev solgt i, som alt sammen var meget typisk Verner Panton. Panthella lampen giver et helt unikt lys til ethvert rum grundet den unikke akryl skærm og trompetlignende fod, der begge bidrager til at reflektere lys. Hans ynglings materiale var plastik, hvilket også er én af de ting, han er kendt for. Han har gennem årerne vundet utrolig mange forskellige priser og Awards inden for design. Panthella lamperne er i dag stadig utrolig populære og bliver fortsat købt ind til alle slags hjem rundt omkring i Danmark og resten af verden. Ofte vil man også kunne opleve Panthella som udstillingsmodeller rundt omkring.

Mini udgaven der blev designet i Verner Pantons ånd

Verner Panton ønskede oprindeligt, at Panthella lampen skulle have været produceret med en metalskærm, men dette kunne ikke lade sig gøre dengang. I 2016 udkom miniudgaven af Panthella, som måler 250mm i stedet for de oprindelige 400mm, og derudover har denne udgave den omtalte metalskærm, som Verner Panton oprindeligt ønskede. Farverne, som denne Panthella lampe er blevet lavet i, er bestemt ud fra et projekt som Verner Panton arbejdede på inden hans død tilbage i 1998 nemlig ’Lyset og Farven’ med farverne gul, orange, lilla, rød, pink, blå og to nuancer af grøn. Miniudgaven er også tilgængelig i farverne hvid, sort og opal akryl. Denne udgave af Panthella lampen blev designet og produceret, fordi den såkaldte Panton-feber i høj grad stiger, og at designet stadig er enormt populær. Derudover havde mange efterspurgt en mindre udgave, der kunne stå i vindueskarme og lignende, hvorfor Louis Poulsen valgte at designe og producere denne ligeså populære Panthella miniudgave. I Fog Bolig & Designhus finder du et bredt udvalg af Panthella lampen, og vi står altid klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål.

Se mere om Panthella Mini her