Find Fog

PH5 og PH80 – verdenskendte danske designikoner

      PH 5 PENDEL 200W E27 CLASSIC WHITE
      FJERNLAGER
      Louis PoulsenPH 5 PENDEL 200W E27 CLASSIC WHITE5,038.60

      pr. stk. + evt. fragt

      Online

      I butik

      Vis næste produkt

      25 / 25 produkter

      PH5 OG PH80 – VERDENSKENDTE DANSKE DESIGNIKONER

      PH 5 lampen er en sand dansk designklassiker fra den ikoniske designer Poul Henningsen. PH5 giver et fuldkommen blændfrit lys. Sagt på en anden måde, kan lyskilden ikke ses fra nogen vinkler og det er med til at give et behageligt lys – og en behagelig atmosfære. Lampen bygger på et designprincip, hvor tre skærme, som reflekterer lyset mellem sig, dirigerer det meste af lyset nedad. Udover, at lampen sender lyset nedad, har den også en overskærm formet som en trompet, som er med til at give et lys udad siden af lampen. PH5 Classic giver især et varmt lys, fordi der er en rød kegle inden i samt en reflektor i matlakeret blå, der blødgør lyset. Hos Johannes Fog har vi samlet et udvalg af den klassiske designerlampe. Så lad dig inspirere af vores udvalg af PH-lamper.

      DESIGNPIONEREN BAG PH 5 LAMPEN – POUL HENNINGSEN

      ”Hvorfor fanden har de blinde bogholdere, som kalder sig lysteknikere, aldrig nogensinde for alvor beskæftiget sig med lysets farve? Det er nu det, der giver livet og lyset rigdom.” Sådan sagde Poul Henningsen, da han også skabte PH 5 lampen – lampen, som vi i dag kender som PH-lampen. Poul Henningsen, som var en drivkraft og pioner inden for lysdesign, og hvis designs har formet Louis Poulsens historie, designede den berømte PH 5-pendel i 1958. Seks årtier senere er PH 5 stadig den bedst sælgende model blandt Louis Poulsens sortiment. Louis Poulsen nyder den dag i dag stadigvæk godt af Henningsens genialitet og forståelse for belysning. Med PH5 byggede Poul Henningsen videre på sit design af treskærmssystemet fra 1926, og han har undersøgt lys og spejling indgående for at designe en lampe, der ikke blænder og som fordeler lyset ligeligt.

      Poul Henningsen skabte PH5 som en reaktion på de forandringer, der skete med glødepæren, for eksempel dens størrelse. PH 5 lampen udmærker sig ved at gengive farver bedre. Navnet PH5 kommer af, at den øverste skærm i lampen er 50 centimeter i diameter. Som nævnt blev PH-lampen færdigudviklet i 1958. I 2008 – 50 år senere – markerede Louis Poulsen udgivelsen af PH 5 lampen ved at lancere en udgave i fem nye farver med højglans. Og senere i 2013 blev der introduceret fire nye farver, som er mere matte. Der er sket meget på de seks årtier fra 1958 til 2018. Poul Henningsens genialitet har netop betydet, at PH 5-lampens design har holdt sig tidløst i alle årene og over flere årtier har bevist sit værd i enhver indretning.

      LOUIS POULSEN – DEN VERDENSKENDTE PRODUCENT

      Louis Poulsen er et dansk firma, der producerer belysning. Firmaet blev etableret i 1874, og er i dag placeret i Vejen i Jylland. De har gennem tiden arbejdet sammen med verdenskendte arkitekter og designere i produktionen af deres ikoniske og tidløse designs. Samarbejdsporteføljen strækker sig over for eksempel Poul Henningsen, Arne Jacobsen, Shoichi Uchiyama, Vilhelm Lauritzen, Verner Panton, Louise Campbell og mange flere. Louis Poulsen leverer produkter af højeste kvalitet – og med en historie. Der er fokus på lyset, idéen bag produktet og designerens lysidealer. Alt dette går op i en højere enhed med Louis Poulsens filosofi om lys – nemlig at skabe designs, som former lyset. I dag anses de som en af de mest betydningsfulde udbydere af arkitektonisk og dekorativ belysning over hele verden.

      INDRET DIT HJEM MED POUL HENNINGSEN

      Belysning i hjemmet er essentielt for den oplevelse, du får af dine rum. Den rette belysning skaber en rar atmosfære for både dig og dine øjne. Desuden er det en måde, hvorpå du kan skabe effekter i din indretning, så din bolig får mere liv. Designerlamper er den perfekte måde at pifte hjemmet op på. PH5 er tro mod Poul Henningsens velkendte balance mellem funktion og form. Designet af lampen er derfor funktionelt, men det er også et stykke kunst med en æstetisk attraktiv form. Lampen fungerer derfor som et smukt skulpturelt element, både når den er tændt og slukket. Den bliver midtpunktet for din indretning, når den hænger over spisebordet. PH 5 lampen er et sikkert og stilrent valg til den moderne indretning. Den passer ind i de fleste skandinaviske hjem og har en dekorativ funktion. Den passer til både ny og gammel arkitektur og indretning, og har derfor en plads i alle typer boliger.

      Henningsens klassiske design er relanceret i livlige nye farver og indeholder spændende farvekombinationer: orange, rosa, røde, grønne og blå nuancer. Disse giver dig helt nye muligheder for at sammensætte og kombinere farver i din indretning. De forskellige nuancer der er at finde på lampens skærme har en dynamisk effekt, som skaber et stærkt visuelt udtryk. Du får bragt farve og liv ind i den lyse og nogle gange lidt kedelige skandinaviske indretning. Det kan gøre hele forskellen i din stue, som et farverigt islæt til din indretning. Er du til det mere klassiske udtryk, så er den hvide lampe også altid et sikkert valg. Den kan du med garanti ikke blive træt af. Dens design betyder, at den både kan anvendes som en dejlig belysning over spisebordet, hvor den samler rummet og skaber rød tråd i din indretning. Men den kan også bruges som hyggebelysning i et læsehjørne, og på den måde skabe en hyggekrog i hjemmet.

      HVORDAN OPFATTES PH 5 LAMPEN I DAG?

      PH 5 lampen kan opfattes som et stilmæssigt ikon, der repræsenterer den moderne kultur og indretning. Da den kom på markedet startede den en helt ny tradition inden for belysning. Lampen tilbød nemlig en helt unik måde at afskærme lys på, som sikrer at lyset sendes ud i rummet på den rigtige måde. Denne teknik var ny og banebrydende indenfor branchen. Sidenhen har mange designere fundet inspiration i denne teknik. Lampen opfattes i dag som et ikon. Den har fået den flotte rangering, fordi den er blevet solgt og elsket af forbrugerne i utallige år uden at være gået af mode. Designet er i den samme liga som andre danske designklassikere eksempelvis Arne Jacobsens, Ægget.

      Selvom der er udviklet mange smukke lamper sidenhen, så har det Indtil videre ikke været muligt at vippe denne designklassiker af pinden. Den holder stadigvæk, og rigtig mange forbrugere køber PH 5 lampen på grund af dens kvalitet, design og prestige på markedet. I dag er PH 5 lampen blevet et statussymbol og et designikon. Den får en plads i hjemme på grund af brandet, der i dag er blevet almen anerkendt som værende god smag. Lampen er derfor ikke længere noget du vælger for at skille dig ud, det er derimod et stilsikkert valg, som alle og enhver har et forhold til.

      HVILKEN PÆRE GIVER DET BEDSTE LYS?

      Vi køber ikke en designerlampe kun for det æstetiske udtryk. Den må også meget gerne være funktionel og skabe et godt lys i rummet. Da PH5 er en ældre lampe, er der mange der har arvet lampen fra deres forældre eller bedsteforældre. Derfor er der nogle udfordringer ved den gamle models konstruktion, som betyder at det ikke er alle pære, der passer i lampen. Der er nemlig sket en stor udvikling i hvilken type pære vi anvender, og der anvendes oftest LED i dag, hvorimod glødepæren har haft sit exit.

      Problemet er, når formen på pæren ændrer sig, så den ikke passer i lampens fatning. Grundet PH lampens design, er det vigtigt at vælge en pære der har en høj lysstyrke, idet pæren er gemt væk under skærmen, og derfor afgiver den mindre lys. LED pærer er ofte meget store, og derfor har de også svært ved at passe i den gamle PH model. Dog anbefaler vi at gå efter LED pæren, fordi den er energibesparende, og har en lang levetid. Samtidig med, at den giver et godt lys i rummet. Skal du have en pære der passer deri, kan du ifølge Louis Poulsens guide vælge Duralux Twist Eco Duralamp med 1600 lumen eller Superduralux Twist Duralamp med 2300 lumen.

      KØB PH 5 LAMPEN OG PH80 ONLINE HOS FOG

      Samarbejdet mellem Louis Poulsen og Poul Henningsen har ikke kun givet den fantastiske og enestående PH 5 lampe. Dette samarbejde har resulteret i et andet klassisk designikon, nemlig PH-koglen. Som med alle produkter fra Louis Poulsen og Poul Henningsen får du med PH-lampen et klassisk og tidløst design, som giver lys, der vækker rummet til live på en behagelig – og blændfri – måde. Tag et kig videre i vores brede udvalg af elegante og spændende designerlamper.

      Hos Johannes Fog er vi glade for, at kunne tilbyde dig et stort udvalg af dette designikon. Samtidig ønsker vi også, at tilbyde dig en eminent service når du handler hos os. Er du i tvivl om noget vedrørende et af vores produkter, eller har du brug for rådgivning, så står vores kompetente team altid klar til at hjælpe dig. Hvis du ønsker at holde dig opdateret med gode tilbud på designerlamper og andet til den moderne indretning. Så anbefaler vi dig, at du tilmelder dig vores nyhedsbrev. Du kan også altid holde dig orienteret ved at læse vores avis. Her får du altid de bedste tilbud og tips om de nyeste tendenser indenfor indretning og design.