Find Fog

Arne Jacobsen lamper fra Louis Poulsen

Vis næste 30 produkter

30 / 71 produkter

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen (1902-1971) studerede på Kunstakademiets Arkitektskole i København. Efter den afsluttende eksamen i 1927 blev han ansat i Stadsarkitektens kontor i København, hvorefter han blot to år senere åbnede sit eget firma. Arne Jacobsen er en verdensberømt dansk modernist arkitekt. Han har tegnet adskillige bygninger i Danmark, Tyskland og England.

Media Text Image Mobile

AJ lamper – skabt af en legende inden for arkitektur og design

AJ lamper er lavet af ingen mindre end en af Danmarks – hvis ikke verdens – mest kendte og anerkendte designere, multitalenter og arkitekter. Det er svært at sætte ord på, hvad netop denne person har betydet for arkitektur og design, og man er måske for beskeden, når man siger, at selv efter 40 år efter hans død er hans arbejde stadig respekteret i høj grad. Dette er så stor en bedrift, som ganske få kan prale af, og det viser tydeligt, at AJ lamper er lavet af en legende. AJ lamper er fine designperler, og de er stadig utrolig populære i dag på grund af deres tidløse designs. Der er meget få mennesker, som har været i stand til at komme i nærheden af at fange disse udtryk og designs, som er faldet i op til flere generationers smag. I Fog Bolig & Designhus har vi derfor samlet et stort udvalg af AJ lam-per, da vi er utrolig fascinerede af dette fortryllende univers.

Stod bag forskellige projekter i Danmark og udlandet

Manden bag AJ lamper er en mand med ufatteligt mange talenter. Gennem sin lange karriere har han haft stor succes med at designe et væld af forskellige ting. Han stod både bag forskellige projekter i Danmark, England og Tyskland som arkitekt, og desuden designede han eksempelvis SAS Royal Hotel og Terminal i København i 1960, Nationalbanken i København i 1971 og St. Cathrine’s College i Oxford i 1963. I forbindelse med hans arbejde som arkitekt havde han en stærk beslutningsevne, hvilket gjorde det muligt for ham både at have indflydelse på selve designet og ligeledes størstedelen af detaljerne på de enkelte bygninger. Derudover stod han bag møbler, dørhåndtag, lysarmaturer, bestik og tapetmønstre som nogle af en lang række designopgaver. Ikke mindst stod han bag de ikoniske stole Ægget og Svanen og naturligvis alle de skønne AJ lamper, som vi har samlet lige her på vores hjemmeside.
Fyldt verden med smukke kreationer
Inden AJ lamperne blev til, startede han sit designer- og arkitektliv med at uddanne sig på Kunstakademiets Arkitektskole i København. Derefter blev han ansat på Stadsarkitektens kontor i København, men her var han ikke længe. Blot to år senere besluttede han sig for at åbne sit eget firma. Siden dengang har han fyldt vores verden med den ene smukke kreation efter den anden, bl.a. de flotte AJ lamper, hvilket har gjort ham til den verdensberømte danske modernistiske arkitekt, som vi kender ham i dag. Han har desuden fået en række fine meritter. For eksempel var han professor ved Kunstakademiets Arkitektskole i 11 år, og desuden modtag han en masse priser for sit arbejde. Derfor har vi også samlet et bredt sortiment af AJ lamper her i vores webshop, da vi finder dem utrolig fantastiske og tidløse. Med en AJ lampe er du sikker på at få en lampe, som holder i mange år.

Køb AJ lamper online hos Fog Bolig & Designhus

AJ lamperne blev skabt i samarbejde med Louis Poulsen i 1930’erne til 1971. Den elegante AJ lampe-serie ses bl.a. på SAS Royal hotellet, og den består af stander-, væg- og bordlamper i farverne grafitgrå, sort og hvid. Når du køber en AJ lampe, får du en lampe med rette linjer og skæve vinkler, hvilket netop er med til at kendetegne Arne Jacobsens arkitektur-stil. Alle AJ lamper har et elegant og let formsprog og passer ind i ethvert hjem. Desuden kan du købe AJ lamper i form af pendler, som oprindeligt blev udviklede og designede til SAS Royal hotellet. Det var dog en speciel udgave med en kobberskærm, som er utrolig sjældne i forhold til dem i de gængse farver. En AJ lampe er designet efter Arne Jacobsens egen fantasi, da han selv tegnede alle genstande til selve indretningen af sine arkitektur-projekter og ikke ønskede at bruge andres ting. Vil du vide mere om AJ lamperne, er du velkommen til at kontakte os hos Fog Bolig & Designhus.

Du er også velkommen til at kigge videre her på siden og lade dig inspirere af det store udvalg af AJ lamper.