Bolig & Designhus Lyngby
Farum
Fredensborg
Helsinge
Herlev
Hørsholm
Hørsholm Byggecenter
Kvistgård
Lyngby Trælast
Værebro
Vordingborg

UDFORSK VORES KVALITETSVINKELSLIBERE

Hos Johannes Fog har vi et stærkt udvalg af vinkelslibere med kvalitets brands som Bosch, Dewalt, Makita og Ryobi One+. Så skal du skære, polere, slibe, save eller pudse i alt fra beton til stål, så er det en vinkelsliber, at du står og mangler. Der findes mange forskellige typer vinkelslibere, hvilket bunder i, at denne type værktøj bliver brugt til mange forskellige ting og nogle varianter er egnet til mere hyppig brug end andre. Når du skal vælge en vinkelsliber handler det om at kigge ind af og tænke over, hvad du skal bruge den til og hvor tit. 


FIND DEN RETTE VINKELSLIBER

Når du skal vælge, hvilken slags produkt, at du skal købe, så er det vigtigt, at du først og fremmest sikrer dig, at minimumskravene til vinkelsliberen er på plads. Disse minimumskrav synes vi, at der er fem af. Beskyttelsesskærmen skal let kunne justeres, således at gnister flyver den mest hensigtsmæssige vej. Støttegrebet skal kunne placeres på begge sider af arbejdsredskabet, således at det er muligt for dig at betjene med begge hænder. Klingeskiftet skal kunne ske uden brug af værktøj og startknappen skal sidde hensigtsmæssigt. Dette vil være et godt udgangspunkt for dig der bare skal slibe engang imellem. Motoren behøver heller ikke at være så kraftig og du kan nøjes med en Ø 125 skive. Sliber du derimod til hverdag, så er det vigtigt, at produktet har de rette kvaliteter, således den er velegnet til opgaven. Det er tilmed vigtigt ved hyppigt brug, at den har en kraftig motor samt en ø 230 mm. skive, en mindre maskine kan dog være at fortrække, hvis der skal skæres i et lille materiale, hvor pladsen er småt. Nu vil det blot være vigtigt for dig, at du finder ud af, hvilke funktioner, at du har brug for. Disse kan du læse mere om nedenfor.

 

KEND FUNKTIONERNE

Her sætter vi fokus på, hvad der er findes af funktioner:

  • Vibrationsdæmpende konstruktion er en af dem, som gør det komfortabelt for dig at slibe, det vil betyde, at du får færre rystelser overført til dine hænder, dette kan tilmed gøre det lettere for dig at arbejde med værktøjet, når der skal slibes noget som kræver præcision.
  • Hvis du skærer i fliser eller lignende, så kan det være en god idé at vælge en maskine med støvtætte lejer.
  • Overbelastningsfunktionen kan være værd at overveje. Funktionen sikrer dig mod at motoren brænder sammen, ved at maskinen ganske enkelt slår fra, hvis den er ved at blive overbelastet.
  • Beskyttelsesfunktion som sikrer, at arbejdsredskabet ikke starter, når den tilkobles strøm.
  • Nogle vinkelslibere har en smart opstartsfunktion, som gør det lettere for dig at slibe i den givne genstand, da denne vil starte blødt
  • Det kan også være, at du foretrækker en variabel hastighed? I stedet for enten ingen hastighed eller fuld hastighed
  • Belastningen varierer meget, når du sliber. Til tider kan det være fordelagtigt at have konstantelektronik, således at værktøjet kan fastholde samme hastighed.


BATTERI ELLER LEDNING?

Drivkraften på værktøjet kan komme enten via et batteri, slibere med dette kaldes akkuvinkelslibere, ellers kan den komme via strøm gennem ledning. Valget mellem disse to ting handler igen om, hvad du skal bruge maskinen til samt, hvor hyppigt, at du skal bruge den. Begge muligheder besidder fordele og ulemper og det handler i bund og grund om, hvad du føler dig mest tilpas med. Hvis der er tale om daglig benyttelse af arbejdsredskabet, så er det som udgangspunkt en god idé at vælge et redskab med ledning, da den har en mere konstant kraft der vil bliver videreført til klingen og så skal du ikke skifte batteri midt i dit arbejde. Ulempen ved at bruge ledning er, at den er mindre handy, så hvis du skal slibe i mange forskellige positioner, højder og steder, så er en akkuvinkelsliber at foretrække. Til dig som blot skal slibe fra tid til anden, så vil en akkumaskine være fordelagtig, da den vil kunne benyttes mange gange, før batteriet skal til opladning.