Bolig & Designhus Lyngby
Farum
Fredensborg
Helsinge
Herlev
Hørsholm
Hørsholm Byggecenter
Kvistgård
Lyngby Trælast
Værebro
Vordingborg

Klemlister

Klemlister bruges til at lægge afstand mellem forskellige materialer. Fx som afstandsliste i tagkonstruktioner og bag beklædningsbrædder. Klemlister skal ikke være synlige, og derfor anvendes der her Seksta i sorteringsklasse seks. Det vil sige, at brædderne har en del knaster og er fuldkantede. Vær opmærksom på, at de trykimprægnerede klemlister du finder her på shoppen kun kan anvendes over jordniveau.

Afstandslister aka klemlister

Klemlister går også under navnet afstandslister, og de bruges, som navnet antyder, til at lægge afstand til noget. Afstandslister bruges mellem udvendig beklædning og konstruktionerne. Afstandslister bruges også til at fastgøre et  undertag. Afstandslisten sørger for at holde undertaget fast på spærene og sørger også for ventilation under selve tagbelægningen. Skal du fx have lagt nyt tag, så placeres afstandslisterne på spærene. De sikrer dermed at vandet på undertaget fra fygesne og slagregn kan komme væk derfra og ud i tagrenderne. Hvis der ikke anvendes afstandslister, men hvis lægterne ligger direkte ned på undertaget, vil disse lægter hurtigt bliver fugtige og rådne inden for ganske få år.

Kvalitetskrav til afstandslister

Der er nogle krav til afstandslister, som de skal overholde:
Mindst 25 mm tykkelse

  • Bredde mindst svarende til de underliggende spær – ca. 45 mm
  • Trygimprægneret i henhold til NTR-rekommandation 8/91 eller NTR-klasse AB
  • Kvalitet: Skarpkantet og savskåret  uden kvalitetsforringende knastgrupper og knaster

Din professionelle leverandør

Hos os er du sikker på, at klemlisterne lever op til kravene. Ligesom det selvfølgelig er tilfældet med alle vores andre produkter. Vi lægger nemlig stor vægt på at levere kvalitet – både i produkter og service. Johannes Fog er din professionelle leverandør af alle slags byggematerialer og værktøj. Vi sætter en ære i at have et stort udvalg i høj kvalitet.

Køb trykimprægnerede klemlister online her

Hvis både kvalitet og service er vigtig for dig, så skal du handle hos Johannes Fog. Hos os har du alle muligheder. Vi forhandler både kvalitetsmaterialer til hus og have og giver dig en professionel rådgivning.