Bolig & Designhus Lyngby
Farum
Fredensborg
Helsinge
Herlev
Hørsholm
Hørsholm Byggecenter
Kvistgård
Lyngby Trælast
Værebro
Vordingborg
Træplader og hylder

>

Krydsfiner

STORT UDVALG AF KRYDSFINERPLADER

Hos Johannes Fog finder du et stort udvalg i både vandfast og almindeligt krydsfiner til dit byggeprojekt i alle tykkelser, bredder og længder. Vigtigt at nævne er, at Krydsfiner plader let kan saves til, så målene passer, her skal du bare være opmærksom på at benytte det rigtige værktøj. Krydsfiner er en god løsning, hvis du er på udkig efter plader – hvad enten du skal bygge indendørs eller udendørs. Hvis du ønsker at tænke økonomi ind i dit byggeprojekt, så kunne disse plader være det rette valg for dig. Det er vigtigt at have sine forbehold i orden ved valg af krydsfiner, hvilket du kan læse mere om længere nede.

 

HVAD ER KRYDSFINER?

Krydsfiner er flere tynde lag finerplader som i sin konstruktion er limet sammen. Årene på disse tynde plader går ikke i samme retning, som i normalt træ, men derimod på kryds af hinanden. På hvert lag ligger finen som udgangspunkt vinkelret på den ovenpå liggende fine. Det betyder, at slutresultatet er en meget hård og solid plade, hvorfor disse plader er gode til bærende konstruktioner. Det vil sige, at pladerne bliver brugt til loft, vægge og gulve, men i høj grad også til forskalling, da de kan modstå det store pres fra tungt beton. Krydsfiner bliver lavet af mange forskellige træarter og typisk bliver de bedste træarter brugt som yderfiner, mens de billigere kvaliteter er inder finer. For at gøre pladerne ekstra slidstærke, så ses det ofte, at pladerne er overfladebehandlede.


FORDELE VED MATERIALET

Der findes mange fordele ved at købe krydsfiner til dit byggeprojekt. En af de væsentligste fordele er klart den økonomiske besparelse, som kan opnås ved køb af denne type plade, da det er billigere end almindelige træplader. Til et byggeprojekt skal der oftest bruges mange plader, hvorfor prisforskellen kan være stor og betydelig for ens budget. En god idé er altså at tænke sig om en ekstra gang, før der vælges plader til byggeprojektet. Den næste og meget væsentlige fordel er krydsfiner pladens yderst slidstærke og stærke opbygning, hvilket gør pladerne meget anvendelige i bærende konstruktioner. Skal du støbe? Så er krydsfiner også rigtigt gode til at indramme støberiet. Sidste fordel at vi har valgt at fremhæve knytter sig til håndteringen med denne type plade. Pladerne er lette at bære rundt på, hvilket reducere det hårde arbejde en lille smule. Du vil også opleve, at pladerne er nemme at skrue i, i forhold til andre typer plader.

 

VÆLG DEN RETTE PLADE

Først og fremmest er det vigtigt, at du vælger en plade som er designet efter formålet. Du skal altså først tage stilling til, om du skal bruge tagplader, gulvplader byggeplader, sporplader, beklædningsplader eller støbeplader. Inde på vores webshop har vi til din hjælp tydeligt angivet, hvilke plader, at der er til hvad. Når du fundet den rette type plade, så skal du have fundet ud af, hvilken kvalitet, at der er den rette til dit projekt. Krydsfiner findes i 6 forskellige kvaliteter, 3 kvaliteter til ikke-bærende formål og 3 kvaliteter til bærende formål.

Ikke bærende formål
Anvendelsesklasse 1: EN 636-1 (Fordelagtig til tørt miljø)
Anvendelsesklasse: 2: EN 636-2 (Fordelagtig til et fugtigt miljø, dog kun indendørs)
Avendelsesklasse: 2 EN 636-2 (Fordelagtig til det fugtige udendørs miljø)

Bærende formål
Anvendelsesklasse 1: EN 636-1S (Fordelagtig til tørt miljø)
Anvendelsesklasse: 2: EN 636-2S (Fordelagtig til et fugtigt miljø, dog kun indendørs)
Avendelsesklasse: 2 EN 636-2S (Fordelagtig til det fugtige udendørs miljø)
Næste skridt er blot at vælge den rette tykkelse til din plade. Når du er kommet så langt og mængden er på plads, så er du klar til at komme godt i gang med dit byggeprojekt.