Bolig & Designhus Lyngby
Farum
Fredensborg
Helsinge
Herlev
Hørsholm
Hørsholm Byggecenter
Kvistgård
Lyngby Trælast
Værebro
Vordingborg

Få en flot græsplæne med den rette plæneklipper

De fleste husejere med en have drømmer om en flot, frodig græsplæne, som de stolt kan vise frem om sommeren. For at opnå dette er det vigtigt, at man passer sin plæne korrekt og husker at klippe den jævnligt. Til dette er det nødvendigt med en god græsslåmaskine, som man nemt og hurtigt kan komme omkring med. Når du skal vælge din nye græsslåmaskine, er det først og fremmest vigtigt at overveje, hvilken type som egner sig bedst til lige netop din have. Her i Johannes Fog finder du altid et bredt sortiment, som indeholder alt lige fra håndskubbere til havetraktorer, så der er rig mulighed for at finde den helt rigtige for dig og din have. I den forbindelse skal du også overveje om din nye græsslåmaskine skal have bioklip, elstart, være selvkørende eller være med opsamling. Hvis du vælger bioklip, får du en maskine, som skærer græsset i mindre stykker og dermed nærer græsplænen på en og samme tid. Ulempen ved dette er dog, at du af samme grund ender med oftere at skulle klippe din græsplæne.

Vælg den rigtige plæneklipper

Er du i tvivl om, hvilken græsslåmaskine du skal vælge og synes du, det er svært at finde ud af, hvilke fordele og ulemper, som er forbundet med de forskellige varianter, så er hjælpen nær. Her i Johannes Fog sætter vi en ære i altid at yde en god kundeservice og derfor ynder vi at bruge meget tid på god rådgivning. For at gøre det nemmere for dig at vælge den rigtige græsslåmaskine vil vi derfor prøve at give dig et bedre overblik over de mange forskellige typer, som er på markedet.

 

Batteridrevet græsslåmaskine

Med en batteridreven plæneklipper slipper du for irriterende ledninger og du har derfor en langt større bevægelsesfrihed, når du klipper græs. De fleste plæneklippere på batteri kan køre mellem 40-60 minutter pr. opladning, hvilket for langt de fleste er rigelig tid til at kunne nå at komme omkring hele haven. Efter brug skal maskinen sættes til opladning via en stikkontakt. Fordelen ved denne maskine er, at den stort set er vedligeholdelsesfri, samtidig med at den er yderst nem at håndtere. Om vinterhalvåret skal man dog huske at opbevare selve batteriet indenfor ved stuetemperatur, da det ikke tåler frost. Vælger du en batteridreven græsslåmaskine, kan du med fordel vælge en med lithium batterier, da det giver en længere driftstid og et lavt støjniveau. 

Benzindrevet plæneklipper

En benzin-plæneklipper er en kraftig og solid maskine, som gør det muligt for dig at slå din græsplæne uden en større fysisk indsats. Den kan klare det meste og er derfor velegnet til den store have. Den kræver hverken ledning eller opladning af batteri. Det eneste, det kræver er, at du fylder benzin på. Ulempen ved denne type er dog, at den larmer mere end så mange andre græsslåmaskiner. 

Elektrisk plæneklipper

Elektriske græsslåmaskiner er langt mindre støjende end den benzindrevne plæneklipper. Til gengæld er den udstyret med en ledning, som gør det lidt sværere at komme omkring med den. Det kræver lidt øvelse at gå med den eldrevne plæneklipper, da man skal passe på, at man ikke kører ledningen over. Klippebredden på en el-plæneklipper er smallere end på den benzindrevne, hvilket kan være en fordel, hvis man har mange bede og blomster i haven.

Håndskubber

Det er som regel størrelsen på ens plæne som afgør, hvilken græsslåmaskine man vælger. Til en lille plæne kan den gode gamle håndskubber være et godt valg. Det er en billig græsslåmaskine og den er billig i drift. Men vigtigst af alt, så sikrer den et rigtig flot resultat. Hvor andre maskiner er udstyret med roterende knive, så klipper håndskubberen græsset som en saks. Din plæne vil derfor komme til at ligne det helt perfekte græstæppe. Dog er det vigtigt at have in mente, at den hverken er god til at slå højt græs eller fugtigt græs.  

Robotplæneklipper 

Er du ligesom mange andre trætte af at slå græs? Så kan du med fordel overveje at investere i en robotplæneklipper, som kan gøre arbejdet for dig. Det eneste det kræver af dig, er, at du installerer den korrekt og så klarer den resten. Du behøver ikke engang at være til stede, når den slår græsset for så længe, at ladestationen er tilsluttet strøm, så finder robotten selv tilbage og lader op til næste tur. Aldrig har det været nemmere at have en flot, nytrimmet græsplæne hele sommerhalvåret. 

Havetraktor

Til dig med den store have kan vi anbefale en havetraktor. Den gør det hurtigt og nemt at få styr på græsplænen og meget andet i din have. Du kan vælge imellem en benzin- eller dieseldrevet plænetraktor. De har som regel mellem 2- og 4-taksmotor og mellem 2 og 7 hestekræfter. De er velegnet til store græsarealer, som ofte er omkring 800m².

Brug for råd? Hjælpen er nær 

Vi håber, at ovenstående har gjort dit valg nemmere. Men skulle det ske, at du stadigvæk sidder inde med spørgsmål til de forskellige græsslåmaskiner, så tøv endelig ikke med at kontakte os. Vores dygtige medarbejdere sidder altid klar til at besvare dine spørgsmål og hjælpe dig med at finde det helt rigtige for dig. Du kan kontakte os på 45 87 10 01 eller via vores mail: info@johannesfog.dk. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at lægge vejen forbi en af vores fysiske butikker, hvis du ønsker at se nærmere på vores mange forskellige maskiner.  

 

Vil du være en af de første, som får besked, når vi skruer priserne ned på nogle af vores mest populære maskiner til haven? Så anbefaler vi, at dutilmelder dig vores nyhedsbrev. Her får du fremsendt den aktuelle tilbudsavis med det samme, den er trykt, samtidig med at du jævnligt bliver beriget med gode råd og fif om alt fra hus til have. Ønsker du at gå på opdagelse i vores tilbudsavis, men er du typen, som sjældent får åbnet dine mails, så fortvivl ej – du har også altid mulighed for at finde vores nyeste tilbudsavis online på vores hjemmeside. Se den her