Bolig & Designhus Lyngby
Farum
Fredensborg
Helsinge
Herlev
Hørsholm
Hørsholm Byggecenter
Kvistgård
Lyngby Trælast
Værebro
Vordingborg

Vælg plæneklipper

Vælg den rigtige plæneklipper

Når du skal vælge din nye græsslåmaskine skal du beslutte, hvilken type det skal være. Hos os spænder sortimentet fra håndskubber, elektriske plæneklippere, benzin plæneklippere til havetraktoren. Du skal vælge, om din nye græsslåmaskine skal have bioklip, elstart, selvkørende eller med opsamling. Hvis du vælge bioklip, får du en maskine, der skærer græsset i mindre stykket og dermed nærer græsplænen. Det gør, at du skal slå græsset ofte for at opnå den det optimale resultat.

Batteridrevet plæneklipper

Vælger du en batteridrevet græsslåmaskine, kan du vælge en plæneklipper med lithium batterier. Det giver en længere driftstid og et lavt støjniveau.Hvis du bruger en plæneklipper på batteri, vil du som regel have en maskine, der kan køre mellem 40-60 minutter pr. opladning. Når du er færdig, skal du sætte den til opladning via stikkontakt. 
I vinterhavlåret, hvor du ikke bruger din græsslåmaskine, er der en fordel at have batteriet opbevaret inden for ved stuetemperatur, da det ikke kan tåle frost.
Fordelen ved en batteridrevet plæneklipper er, at den stort set er vedligeholdelsesfri og nem at håndtere.  

Benzindrevet plæneklipper

Der findes mange varianter af benzin plæneklippere. En bezindrevet plæneklipper er en kraftig og solid maskine, der udfører et godt stykke arbejde til en minimal fysisk indsats. Den er velegnet til store haver, eller hvis du ikke ønsker at slå græsset ofte. 

Elektrisk plæneklipper

Elekstriske græsslåmaskiner er langt mindre støjende end den bezindrevne plæneklipper. Til gengæld kræver det øvelse at gå med den eldrevne plæneklipper, da ledningen ikke skal køres over. Klippebredden på en el plæneklipper er smallere end på den benzindrevne, hvilket kan være en fordel, hvis man har bede og blomster i haven.

Håndskubber

Håndskubberen klipper græsset som en saks. Det er modsætningen til andre plæneklippere, der har roterende knive. Når du klipper din plæne med en håndplæneklipper, vil din græsplæne ligne det perfekte græstæppe. Det er en billig græsslåmaskine og den er billig i drift. Dog er den ikke god til at slå højt græs og den er mindre god til fugtigt græs. 

Robotklipper

Er du godt træt af at slå din græsplæne? Så er det værd at overveje en robotplæneklipper. Det eneste du skal sørge for er, at få installeret den korrekt, så den ikke kører ud over kanten af din græsplæne. Du skal derudover også sørge for, at ladestationen er tilsluttet strøm, så finder robotten selv tilbage og lader op til næste tur.

Havetraktor

Har du en stor have, skal du overveje en havetraktor. Du skal overveje, hvilke behov den skal opfylde i din have. Du kan vælge imellem en bezin- eller dieseldrevet plænetraktor. De har som regel mellem 2- eller 4-taks motor og mellem 2 og 7 hestekræfter. De er velegnet til store græsarealer som ofte er omkring 800m².