Bolig & Designhus Lyngby
Farum
Fredensborg
Helsinge
Herlev
Hørsholm
Hørsholm Byggecenter
Kvistgård
Lyngby Trælast
Værebro
Vordingborg

Secto

Secto designerlamper i den bedste kvalitet

I 1995 var det Secto Design og designeren Seppo Koho, der krydsede hinanden, da Tuula Jusélius ledte efter en designer til hendes nye firma. Deres første produkter var møbler lavet af innovativt lamineret træ. Den første gang, at Tuula Jusélius og den nyuddannede ariketekt Seppo Koho mødtes, vidste de, at de var ’meant to be’. De to delte en respekt for nordisk træ såvel som skandinavisk, simpelt design og professionelt træarbejde. Dengang klagede kunderne, som købte deres møbler, over at der ikke var nogle passende lamper, som passede sammen med dem, og grunden til dette var, at der på markedet ikke var nogle lamper af træ. Derfor begyndte de at designe Secto pendellampen, som i dag er selve byggestenen af deres kollektioner. Hos Johannes Fog finder du et stort udvalg af designerlamper og lamper fra Secto til rigtig gode priser.

Lamperne blev fremstillet i hånden serielt

Det var Seppo Koho, som lavede de første prototyper selv, og dermed beviste han, at det var muligt at lave Secto lamper. Dog var det svært at finde en producent til seriel produktion, lige indtil Tuula Jusélius og Seppo Koho fandt vejen til snedkeren Heikki Saastamoinen fra Heinola. Han udviklede en metode, som gjorde det muligt at fremstille lamperne i hånden serielt. Herefter opstod der så endnu et problem. Det behagelig lys fra en Secto lampe skabte glæde hos mange, men mange forhandlere var ikke klar til selve idéen om en lampe af træ. Derfor tog det lang tid, før selve budskabet overkom de mange forudfattede meninger. Heldigvis var der dem, som med det samme opfattede det spændende ved Secto lamper, hvorfor du finder et stort udvalg af dem på markedet i dag.

En af de flotteste trælamper produceret til dags dato

Secto fortsatte deres produktion af møbler op gennem 90’erne, men i 2000 besluttede de at fokusere på lamper, og dermed opgav de møbler. Herefter fandt de populære lamper, Octo, Victo, Puncto, Kontro, Owalo og den seneste Aspiro, vej til Seppo Kohos tegnebræt, hvor Octo helt sikkert er den mest populære lampe i deres sortiment. Den har modtaget mange designpriser i hele verden, og man finder den ofte hængende de mere fornemme steder. Når du køber en Secto lampe, får du absolut en af de flotteste trælamper, der er produceret til dags dato. Fordi de laver alle deres lamper i hånden, får du lamper, der er utrolig detaljerige. En trælampe fra Secto tilfører en tilpas varme og sjæl til rummet, hvor de hænger eller står i, så vi kan klart anbefale, at du præger din bolig med en.

Lamper med simple men interessante og arkitektoniske former

En Secto trælampe er produceret i Finland, hvor den laves af PEFC-certificeret finsk birkefinér i den bedste kvalitet. Træet formspændes og skæres derefter i lameller. Disse bliver slebet og til sidst sat sammen ved hjælp af ringe af speciel krydsfiner. Derefter limes og sømmes lamellerne til ringene, og til sidst kontrolleres lamperne grundigt før, de bliver sendt afsted. Secto skaber lamper, der har simple men interessante og arkitektoniske former, som fungerer som små rum i sig selv. Selve lyskilden er godt gem inde bag skærmen, så den ikke blænder de omkringsiddende. Det varme lyse, der reflekteres fra birken, forstærker rummet og skaber et indbydende miljø. Dermed kan du med en lampe fra Secto gøre din skandinaviske indretning komplet.

Indtrykket af lampen skal opleves i virkeligheden

Billeder af lamperne giver ikke det rigtige indtryk af lyset, der filtreres gennem træmønstrene. Ifølge Secto skal disse opleves i virkeligheden. Derfor er messer også blevet en af deres hovedmarketingkanaler. Hen over årene har de bygget et omfattende forhandlernetværk verden over. Selve designet af en Secto lampe tiltrækker ikke kun venner, der elsker design. Det tiltrækker også efterlignere. De smukke bølgeformer er blevet kopieret i lamper, der er billige og lavet i andre materialer. Dog står de vedholdende op for deres lamper mod en øget kopiering og stoler på, at deres kunder sætter pris på kvaliteten af en original Secto lampe og det fine arbejde fra finske håndværkere.

Køb Secto designerlamper online hos Johannes Fog

For Secto er miljø solidt printet i alt, og lamperne er originalt tænkt til sparepærer. Dog søger de konstant efter nye muligheder, såsom de nye LED lyskilder. Lamperne laves af birketræ, og det bliver produceret i det centrale Finland. Derfor transporteres det kun over korte afstande. På samme tid er der under produktionen et stort fokus på sorting og genbrug af materialer. Vil du vide mere om Secto og deres designerlamper, er du velkommen til at kontakte os hos Johannes Fog. Vores dygtige og kompetente personale sidder klar til at hjælpe dig og svare på spørgsmål. Du er også velkommen til at kigge videre her i vores webshop efter flere spændende produkter fra dette brand.