Bolig & Designhus Lyngby
Farum
Fredensborg
Helsinge
Herlev
Hørsholm
Hørsholm Byggecenter
Kvistgård
Lyngby Trælast
Værebro
Vordingborg

Woodlab on Wheels

Woodlab on Wheels

WOODLAB ON WHEELS

Består af en karavane på 5 biler med trailere, der lader eleverne prøve kræfter med tømrer- og snedkerfaget.
Eleverne laver et rollespil, hvor de arbejder som rigtige håndværkere og fremstiller deres eget bord- og bænkesæt, som får lov at stå ude i skolegården. Undervejs bliver de inddelt i arbejdssjak og arbejder med prissætning, opmåling, udregning af vinkler, materialebestilling og praktisk træarbejde, så de til sidst står med et færdigt produkt.

FOGS FOND GIVER SKOLEELEVER ERFARING MED HÅNDVÆRKSFAG

Woodlab on Wheels er et mobilt snedkerværksted, som ruller ud til folkeskoler i Nordsjælland. Projektet sker i et samarbejde mellem U/NORD og Johannes Fogs Fond. Det skal få flere unge til at gå håndværkervejen, og det sker ikke for tidligt: Tal fra Danske Regioner viser, at vi kommer til at mangle 70.000 faglærte i 2025.

MANGLER 70.000 FAGLÆRTE

Ifølge nye tal fra Danske Regioner vil Danmark i 2025 mangle 70.000 faglærte. Den nationale målsætning er derfor, at få 30 procent af en ungdomsårgang til at vælge erhvervsskolevejen inden for de næste fem år.
Det er også grunden til, at Johannes Fogs Fond støtter projektet økonomisk.

LAD OS VENDE TRENDEN

En af årsagerne til håndværkermanglen er ifølge nogle iagttagere en kombination af social arv og akademiseringen af uddannelsessystemet. Hvorvidt karavanen kan vende trenden er for tidligt at sige, men målgruppen, eleverne, har taget godt imod initiativet.

Se undervisningsmaterialer og få mere information


Se undervisningsmaterialer og få mere information på:
https://unord.dk/for-grundskoleelever/woodlab-on-wheels/