Bolig & Designhus Lyngby
Farum
Fredensborg
Helsinge
Herlev
Hørsholm
Hørsholm Byggecenter
Kvistgård
Lyngby Trælast
Værebro
Vordingborg

Terrasse

Kom rigtigt i gang med din terrasse 

1. før du bygger din nye terrasse

1. Placering
Vær sikker på, at der er gode sol- og læforhold, når du vælger en placering til din terrasse.

2. Skitse
Tegn en præcis tegning af din terrasse og den underliggende konstruktion. Det gør det lettere at beregne, hvad du skal bruge af metarialer til terrassen.

3. Bestilling af materialer
Når du har udregnet dit forbrug skal du bestille varer til terrassens 3 lag: et fundament stolper, en underliggende trækonstruktion og belægning af terrassebrædder.
Det er specielt godt at bygge en terrasse fra maj til september.

2 Valg af træ

En træterrasse skal i bogstaveligste forstand kunne tåle at stå ude i al slags vejr. Derfor er det vigtigt at vælge en træsort, der kan holde længe, selv når den bliver udsat for sol, vind, kulde og fugt. Det er også vigtigt, at selve vedet er hårdt, så det kan modstå tryk fra havemøblernes ben m.m.

Når du skal vælge træ, skal du skelne mellem selve terrassebrædderne og det træ, der skal have direkte kontakt med jorden, f.eks. de stolper, som terrassekonstruktionen hviler på. Du bør vælge træ, der naturligt har en meget lang holdbarhed eller trykimprægneret træ til den del af terrassen, som er i forbindelse med jorden.

3 Vedligehold af terrassen

Træterrasser skal lige som andet træværk rengøres, slibes og grundes, inden de er klar til at få den endelige overfladebehandling. Uanset hvilken træsort din træterrasse er  bygget i, skal den inden behandling vaskes med vand. Er terrassen meget snavset, eller vokser der alger, kan du bruge et rengøringsmiddel til træ.

Vælger du at behandle med maling, skal du starte med at give træværket grunder - og herefter en transparent eller fulddækkende maling. Vælger du træbeskyttelse, kan du også med fordel give grunder, inden du starter med overfladebehandlingen. Vælger du at behandle med træolie, kan du påføre den efter, at træet er tørret efter klargøring.